Zeven redenen om te beginnen met fietsen

Zeven redenen om te beginnen met fietsen

Het is al weer een poosje lente. De dagen worden mooier en mooier. Het is dus de hoogste tijd om een stuk te gaan fietsen. Hier zeven redenen waarom jij nu moet beginnen met fietsen.

Fietsen is gezond

Toegegeven, dit is een open deur, maar fietsen is echt gezond. Door minimaal een half uur per dag te fietsen voldoe je al aan de beweegrichtlijnen. Dit alles verlaagt het risico op chronische ziekten als diabetes en, hart- en vaatziekten, en depressieve symptomen.

Fietsen verbrand calorieën

Een stuk fietsen per dag zorgt voor een flinke hoeveelheid extra calorieënverbranding. Las je er ook nog wat intervals van 30 seconden tussendoor, dan zorgt dit voor een nog hogere verbranding en betere conditie.

Fietsen maakt gelukkiger

Je zit letterlijk en figuurlijk beter in je vel. Er is aangetoond dat mensen die met de fiets naar het werk gaan een lager vetpercentage hebben dan mensen die met de auto gaan.

Fietsen bestrijdt stress

Fietsen helpt stress bestrijden. Als je gestrest bent, dan maakt je lichaam stresshormonen aan. Door regelmatig te fietsen worden die hormonen afgebroken. Daarnaast maakt je lichaam tijdens het sporten endorfines aan. Deze gelukstofjes zorgen ervoor dat je je relaxter voelt en prettiger in je vel zit wat vervolgens weer bijdraagt aan meer energie.

Fietsen geeft energie

 Van fysieke inspanning pep je enorm op. Fietsen geeft energie en zorgt voor een fit gevoel. Pak je fiets, ga naar buiten, adem de frisse lucht in en maak een rondje. Zo stimuleer je onder andere je bloedsomloop, krijg je meer zuurstof binnen en krijg je een energieboost.

Fietsen is gezellig!

Fietsen hoef je niet alleen te doen. Fietsen brengt gelijkgestemde mensen bij elkaar en geeft het gevoel ergens bij te horen. Wil je niet direct bij een wielervereniging, er zijn genoeg wielercafe's/winkels die tochtjes organiseren waar je vrijblijvend mee kan fietsen.

Geniet van de omgeving

Op de fiets kom je op plekken waar je anders misschien nooit gekomen was. Je ziet prachtige natuur, of mooie steden, en vindt nieuwe weggetjes vlakbij je huis. 

Categorie
Labels