Maarten

Ik zit sinds een jaar of vijf op de racefiets. Daarvoor had ik op de stadsfiets werden al wat tochtjes gedaan, maar ik wilde toch wat meer. Begonnen met een tweedehands die ik had opgehaald in de buurt van Arnhem. Zonder auto ging ik met het OV naar de verkoper. Nadat ik de fiets beoordeeld en gekocht had, moest ik terug. Zonder fatsoenlijke schoenen en kleding ging de tocht langs een stuk van de Ijssel naar het noorden. Die eerste tocht niet heel indrukwekkend, (33 km in 1,5 uur) maar ik was verkocht.

Nadat ikzelf een jaar geleden de overstap heb gemaakt naar een nieuwe fiets heeft de tweedehands fiets een derde leven gekregen. Hij heeft een goede bestemming gekregen in de schuur van mijn vader. Hij houdt er nu de conditie mee op pijl.

Ik heb nooit bij een vereniging gezeten of wedstrijden gereden. Ik fietste eigenlijk altijd alleen in de omgeving van Groningen. Vanuit de stad ben je in no-time in de Drentse bossen of op het Groninger ommeland. Ik geef toe, een erg vlakke omgeving, maar met een goede wind kun je ook aardig wat weerstand verwachten. De laatste tijd ga rijd ik iets meer in groepen met onder andere de tochten van een wielercafé, toertochten en vakanties in het buitenland.